Deze is voor jou + Win!

Afgelopen. Gefeliciteerd Marloes!

De boeken van Daphne Deckers hebben mij nooit bijzonder aangesproken. Zonder regen overigens hoor, want ik had nog nooit een letter van haar gelezen. Toch had ik zo’n vermoeden dat haar schrijfsels niet direct in mijn straatje zouden passen. Maar echt weten doe ik het natuurlijk pas als ik me eens echt aan één van haar boeken zou wagen. Nou, dat heb ik gedaan!

Daphne, de mama.
“Deze is voor jou” is het boekje dat de beste columns van Daphne Deckers samen bundelt. Daphne Deckers schrijft voor Vrouw, wat me een beetje bangmaakte voor de toon van haar schrijfsels. Dat laatste overigens helemaal overbodig, met die toon is helemaal niets mis. Heel toegankelijk, maar soms ook in staat om de lezer aan het denken te zetten of aan het lachten te krijgen. Mijn favoriete Daphne-onderwerp? De mama-columns. Als moeder van twee -inmiddels- pubers, maakt Daphne een hoop herkenbaars mee. Het is duidelijk dat ze een bevlogen moeder is en daarmee schrijft ze zeer vermakelijke moeder-inzichtjes.

DSC_4882

Daphne, de denker.
Wat ik verrassend vond is dat Daphne duidelijk ook nadenkt over het leven. Dat klinkt misschien wat neerbuigend, maar zo is het geenszins bedoelt. Over een RTL Boulevard-presentatrice heb ik blijkbaar dus zo mijn vooroordelen. Hoewel ik haar gefilosofeer waarder, wijkt haar mening altijd net iets af van de mijne. Haar gedachten zijn vaak vooral heel main stream en ergens misschien een tikkeltje braaf. Met haar column “okselhaar” bijvoorbeeld, begint ze heel sterk. Want inderdaad, hoe gek is het eigenlijk dat wij vrouwen mét okselhaar inmiddels onhygiënisch vinden? Lekker, als er zo weer even wordt nagedacht over de normen in onze maatschappij. Maar Daphne slaat dan toch een andere weg in dan ik. Ze vindt het nadenken over de eisen die aan “het vrouw zijn” worden gesteld maar overdreven en vindt “het vrouw zijn” niet iets waar we ons mee bezig moeten houden als er op de wereld nog vrouwen als seksslavinnen rondlopen. Daar kan niemand het natuurlijk mee oneens zijn, maar is het aanpakken van een wereldprobleem wel hetzelfde als nadenken over de verplichte ontharingen van ons lichaam? Ik denk van niet. Maar het is natuurlijk wel een prima (drog)reden om gewoon in hetzelfde, geaccepteerde straatje te blijven. Nee, wat dat betreft is Daphne zeker geen Sophie. Pretendeert ze verder ook niet hoor, dus helemaal prima.

Daphne en haar familiekiekjes
Het boekje is aangevuld met wat foto’s van Daphne zelf en van haar familie. Een leuke aanvulling hoor, maar op één of andere manier ook een bevestiging dat ik niet perse een boek van haar hand zal kopen. Vooral de ‘sexy’ plaatjes vind ik weinig toevoegen aan het verhaal, maar sowieso zijn veel foto’s behoorlijk willekeurig. En dat is het een beetje met dit boek denk ik, het is helemaal leuk om de ‘gemiddelde’ mens aan te spreken. Een beetje van dit, een beetje van dat, maar niets is te uitgesproken. En dat mis ik.

Deze gebundelde columns van Daphne zijn prima te lezen. Sommige erg leuk, maar sommige juist een fractie te braaf en keurig. Voor het juiste publiek kan dit een perfect cadeautje zijn. Leuk voor onder de kerstboom?


Deze is voor jou  – Daphne Deckers – The House of Books – 16,49 – 160 pagina’s – recensie-exemplaar

*Ik heb dit boek ontvangen van uitgever The house of Books en in deze post is een affiliatelink verwerkt. Meer weten?

Denk je nu, dat boekje, dat lijkt me wel wat? Dan is dit jouw moment, want ik mag een exemplaar weggeven.  Hoera!

Wat moet je doen?
Laat me in de comments weten welke kleur jij dit jaar in jouw kerstboom hebt gehangen. Hoera voor het kerstsfeertje!

Wat kan je nog meer doen? (+1 extra winkans per onderdeel)
Volg mij op Facebook
Volg mij op Twitter
Volg mij op Bloglovin
Like dit bericht op Bloglovin

Comments
 • Ans Stier

  Mijn kerstboom is overwegend zilverkleurig maar hangt ook helemaal vol met vogeltjes (koolmezen, uiltjes, zwaantjes en zelfs twee kraaien). Ik ben gek op vogeltjes en ieder jaar komen er weer bij 😉 Ik volg je op bloglovin en faceboook met veel plezier. Ik loot graag mee voor dit boek

  • Ellis
   Ans Stier

   Oeh dat klinkt ook heel gezellig 🙂 ! Mijn moeder heeft een boom vol engeltjes, dat vind ik ook leuk 🙂

 • Sophie

  Lijkt me zeker een leuk boek om te winnen voor onder de kerstboom. Haar andere boeken vond ik ook erg leuk om te lezen. Makkelijk om even snel iets te lezen en daarna ook weer weg te leggen door de lengte van de columns.
  Bij ons is de kerstboom in het zilver: met glanzende en matte ballen en sterretjes. Ik volg je op alle manieren.

  • Ellis
   Sophie

   Sterretjes! <3 Dat vind ik ook wel leuk klinken 🙂

 • Marloes

  Dit lijkt mij een leuk boek, ik doe dan ook graag mee met je winactie! Ik moet vaak wel lachen om haar columns en volgens mij is dit ook een prima boekje om met Kerst te lezen, af en toe een column erbij pakken. Mijn boompje is heel mini en heeft paarse en rode ballen. Ik volg je op bloglovin!

  • Ellis
   Marloes

   Klinkt als een fijne combi! Dat heb ik nou nog nooit in mijn boom gehad 🙂

  • Ellis
   Marloes

   Hoera! Jij hebt dit boekje gewonnen! Stuur je mij jouw adresgegevens? Dan zorg ik dat het boekje bij jouw op de mat valt.

 • Kim Milkyway

  Ik volg je op Facebook en Bloglovin.

  Hier staat helaas geen kerstboom, omdat we bang zijn dat hij hier na een dag alweer afgetuigd word door de katten (we hebben er drie en de kat van de buren is hier eigenlijk ook altijd). Als ik nu een kerstboom zou moeten neerzetten zou ik er vooral goud en zilveren ballen in hangen met gekleurde kerstlampjes en een gouden piek.
  Ik ben helaas de enige hier in huis die echt om kerst geeft, maar ik heb mijn ouders dit jaar wel kunnen overhalen om het te vieren en dat wordt waarschijnlijk hartstikke gezellig.

  • Ellis
   Kim Milkyway

   Hahaha. Wij hebben ook drie katten! Ze zitten altijd te hengelen naar de onderste ballen xd

 • Anita te Gussinklo

  Wij hebben al jaren een zilveren met blauwe kerstboom.
  Maar dit jaar met het optuigen waren we (mijn man en ik) eigenlijk dat blauw helemaal zat.
  vandaar dat onze boom nu zilver is.

  De boeken van Daphne lezen altijd zo lekker weg, ik doe graag mee en volg je op Bloglovin,Facebook,Twitter

  • Ellis
   Anita te Gussinklo

   Ik ken dat wel. Ik hang zelf ieder jaar een ander kleurtje (of combinatie) in de [email protected] Op zolder staat blauw, wit, goud, zilver, roze én goud. Kan ik lekker mee combineren xD