Faking it

In mijn zomervakantie, in de Italiaanse zon onder het genot van een calipp0-bubblegum, las ik voor het eerst een boek van Cora Carmack. Dit boek ging over Bliss (verschrikkelijke naam!) en haar geliefde. De hoofdrolspeler in ‘Faking it’ is Cade, die weer één van de beste vrienden van Bliss is. In ‘Faking it’ was hij de ietwat wanhopig overkomende beste vriend beste vriend van Bliss, die ook nog eens smoorverliefd op haar was, terwijl zij een relatie met een ander begon. In dit boek is er gelukkig geen plek voor dat ‘verliefd zijn op iemand die al een ander heeft’.  In de Italiaanse zon kon ik best genieten van ‘Losing it’, maar hier in de Nederlandse regen? Is zo’n soort boek dan ook wat voor mij?

Hoelang kan je om elkaar heen draaien?
Als Max Cade in een café uitzoekt om aan haar ouders voor te stellen, lijken de twee ontzettend verschillende types. De ontzettend stoere, muzikale chick met de keurige, beleefde en attente Cade. Cade is precies wat de ouders van Max voor haar willen, maar Max valt op de foute typetjes. Niet omdat ze dat aantrekkelijk vindt, maar wel omdat dat ze dan nooit echt serieus hoeft te worden. Terwijl Max zich met alles wat ze heeft verzet tegen een jongen zoals Cade, blijkt het tussen de twee toch wel te klikken. Maar of ze ook wat met elkaar zouden willen beginnen moeten ze nog ontdekken. Max heeft namelijk nog een strijd te strijden met haar ouders, en om dan net voor een jongen te gaan die helemaal in hun straatje past, dat is natuurlijk ingewikkeld. Ik vind het ontzettend mooi dat Max zichzelf vindt en zich leert te verzetten tegen haar ouders. Het is niet altijd makkelijk om anders te zijn dan je ouders je zouden willen zien en dat is het voor Max ook zeker niet. Toch besluit ze dat uitvechten het enige is wat haar aan een betere band met haar ouders kan helpen. Wat ik minder mooi vond is het gedraai van Cade en Max. Na twee tellen had ik al wel door dat ze juist perfect bij elkaar passen, dus dat gedraai werd na een tijdje wat irritant.

DSC_4867

Prima seks
Als ik over seks in het boek lees moet ik altijd aan aan het eerste incidentje uit dit artikel denken. ‘Faking it’ is echt een new adult, de hoofdpersoon passen helemaal in die doelgroep en het verhaal gaat helemaal over elkaar vinden en ontdekken. Qua seks viel het allemaal reuze mee, ik heb dit boek onderweg en terug van school gelezen en dat kon prima. Er zitten maar weinig seksscènes in en de scenes die er in beschreven zijn, vind ik best aantrekkelijk. Toch kom ik tot de conclusie dat een boek als dit gewoon niet helemaal beantwoordt aan wat ik zoek in een boek. Terwijl ik het leuk zou vinden als we meer zouden ontdekken over de persoonlijke strubbelingen van Max, gaat dit boek juist over haar liefdesperikelen. Op een of andere manier vind ik dat gewoon heel erg ondergeschikt aan datgene waar het volgens mij echt omgaat: je plek vinden in de wereld. Ik kan me voorstellen dat er heel veel lezers zijn die de onderwerpen van die boek juist veel leuker vinden, dan die eeuwige ontwikkeling waar ik zo nieuwsgierig naar ben. New Adult, volgens mij is het gewoon net niet helemaal mijn genre.

Faking it is een new adult die vrij weinig seks bevat, een beetje ontwikkeling en vooral veel om elkaar heendraaien. Het leest lekker vlot weg en is dus helemaal perfect als een ‘even-ontspannen’-boek. Persoonlijk vind ik juist méér ontwikkeling leuk en dan mag het best wat minder ontspannen zijn. New Adult, het is het gewoon net niet voor mij. 

Is New Adult jouw genre? 


>Faking it  – Cora Carmack – Q – 15,- – 296 pagina’s – recensie-exemplaar

*Ik heb dit exemplaar ontvangen van uitgever Q en In deze post is een affiliatelink verwerkt. Meer weten?

Comments
  • Lieke

    New Adult is niet echt mijn genre, denk ik. Ik weet het niet, ik heb nog nooit echt een New Adult verhaal gelezen volgens mij :’D Dit boek klinkt dan ook niet echt als mijn ding.

  • Madelon

    Ik denk dat dit een New Adult is die mij beter zou liggen in verband met ‘weinig’ seks, haha. Alleen denk ik, afgaande op jouw recensie, dat ik wel eens iets meer ontwikkeling zou kunnen missen.

  • Michelle

    New adult is mijn favoriete genre, maar ik vind wel dat er diepgang in het boek te vinden moet zijn, want dat vind ik de meest interessante boeken. Ik vind het een beetje verwarrend dat Cade een jongen is en Max een meisje haha. Ik raakte daarom af en toe in de war tijdens het lezen van je recensie. Maar goed, dat is een kleine bijzaak. Ik wil eerst Losing It lezen en daarna kijken of ik dit boek ga lezen.