Fashion Academy, voor tieners die van mode houden

Een roze boekje, hardcover, met illustraties, leeslintje én bijpassende pen is het laatste boek dat ik toe mocht voegen aan mijn missie “krijg het nichtje aan het lezen”. Dit eerste deel uit Fashion Academy reeks is overduidelijk een echt meidenboek. Het onderwerp? Twee jonge leerlingen die naar een net opgestarte modeschool gaan. De uitstraling? Vrolijk en lekker girly. Ideaal voor tieners die van mode houden, want dit is zo’n heerlijk tienerboek met fashionable tintje.

Fashion is een must! Tenminste, wél als je op de Fashion Academy zit: de enige school waar alles draait om mode. En op welke school is er vier keer jaar een modefeest en kun je ‘s avonds in de schoolbios series kijken omdat je met je klasgenoten op school woont? Maar wacht…. voor je denkt dat het alleen maar leuk is: school = school! Dus denk ook aan: #Huiswerk (veel) #Regels (streng) #Schooluniform (pimpen mag niet alleen, het moét) #En niet te vergeten: De Geheime Opdracht (wie oh wie krijgt hem?) Het eerste seizoen staat in het teken van flamenco & flowerpower. En dat betekent een Fashion Academy in Spaanse sferen en een zinderende modeshow. Jewel (je-weet-wel ,van het vlog Jewelzzz ). De Fashion Academy is een fictieve school, ergens in een stad, onder leiding van Doña Sofia. De leerlingen wonen op de school en gaan in de weekends naar huis. Vrijheid, (nachtelijke) avonturen en een stukje zelfredzaamheid zorgen voor de beste creatieve ideeën. Vriendschap en samenwerking zijn onmisbaar.

Het hedendaagse kostsschoolverhaal

Vroeger was ik gek op die verhalen waarin de hoofdpersoon naar kostschool vertrok om daar de grootste avonturen te beleven. Ik had voor het lezen van dit verhaal eigenlijk niet door dat Fashion Academy me datzelfde gevoel zou geven, maar Jewel en Falk en alle andere leerlingen hebben een heel moderne kostsschoolbeleving. Alleen in het weekend gaat de school dicht en de leerlingen naar huis. Doordeweeks slapen ze, ontbijten ze en ontspannen ze dus allemaal samen. De hoofdpersonen in dit eerste deel (in een serie van vier!) zijn Jewel en Falk. Jewel is het typische rijkeluisdochtertje mét een beroemd vlogkanaal. Maar ondertussen is het voor haar ontzettend moeilijk om echte vrienden te maken die haar leuk vinden wie zij is, in plaats van vrienden die haar leuk vinden omdat ze beroemd is. Falk daarentegen is de zoon van een kledingmaker. Hij kan alleen naar de Fashion Academy omdat hij een beurs heeft gekregen van de beroemde Donna Sofia. Wat wel betekent dat hij éxtra goed zijn best moet doen, want zonder goede resultaten geen beurs. Struggles!

DSC_1068

De geheime opdracht

De Fashion Academy leert hun leerlingen alles over de ins en outs van mode en het schooljaar wordt afgesloten met een fenomenale modeshow. Ieder jaar krijgt één leerling een extra geheime, spannende en moeilijke opdracht. Door middel van geheime tips moet hij/zij zien te ontdekken wat er verwacht wordt. Leuk idee, maar ik was vooral heel erg onder de indruk dat de leerling van dit eerste jaar begrijp wat er gedaan moest worden. Ik begreep zelf helemaal niks van de tips. Was dat de bedoeling van de auteur? Of is dat onderwerp wat minder uitgewerkt? Ik ben er niet achter gekomen en eigenlijk maakt het ook weinig uit voor mijn leesplezier. Ieder boek heeft een bepaald modethema en in dit geval was dat flamenco en flowerpower, in mijn volwassen hoofd zien je outfitjes er wat bizar uit, maar misschien ben ik mijn jeugdelijke creativiteit al wat verloren;) Natuurlijk is er bij een groepje tieners ook sprake van ontluikende liefdes. In Flamenco meets flowerpower zijn de verliefdheden ontzettend onschuldig en daardoor extra geschikt voor de jonge lezer. Het boekje ziet er prachtig uit. De roze hardcover is voorzien van leeslintje en glimmend folie op de cover. De illustraties zijn grappig en ingekleurd met vrolijk roze. Een heerlijk boek voor echte meiden.

Fashion Academy #1 Flamenco meets flowerpower is een heerlijk boek in de sfeer van een ouderwets kostschoolboek, maar dan met een modern jasje. Super geschikt voor de jonge lezers die graag veel illustraties ziet en helemaal perfect voor meiden die dromen van een modecarrière. 


Fashion Academy #1 Flamenco meets flowerpower – Simone Arts en Tante Beun – Uitgeverij Holland – 14,95

Comments