Een vriendenboek voor volwassen (of voor Ellis)

Sinds mijn “boekreleases van April” video ben ik al aan het azen op een vriendenboekje voor volwassenen. Ik heb er de afgelopen tijd al een hoop ingevuld voor andere bloggers/’normale’ vrienden, maar deze van BBNC had ik nog niet eerder voorbij zien komen. Op een stoer moment trok ik de stoute schoenen aan en stuurde de uitgever een mail met de vraag of ik het boek misschien mocht recenseren. Twee dagen later pakte ik dit prachtige boekje uit.

Classy en echt volwassen

Terwijl ik mijn boekje bewonderend bestudeerde, realiseer ik me dat dit vriendenboek écht een volwassen uitstraling heeft. De karton look aan de buitenkant komt heel natuurlijk en klassiek over. De opmaak en de vragen aan de binnenkant zijn ook duidelijk niet bedoelt voor de kindjes op de basisschool. Onder de klassieke vriendenboekjesvraag ‘wat wil je later worden?’ staat bijvoorbeeld ‘wat ik echt doe:’. Er wordt gevraagd naar je mooiste herinneringen, naar je Bucket List Top 5 en naar je stamboom (met tekening van boomstronk!). Er is ruimte voor een levensles, een geheim en natuurlijk je favoriete boek. Echte grote mensen vragen, in een een heel stijlvol jasje.

DSC_6327

DSC_6328

Twee bladzijden voor wel 50 mensen

Dit vriendenboek is een klein formaat, een tandje kleiner nog dan mijn Moleskine (A5-formaat), maar dat betekent niet dat er maar weinig mensen in kunnen schrijven. Het boekje heeft ruimte voor zo’n vijftig personen, die ieder twee bladzijdes kunnen invullen. (Ja, ik heb ze geteld!). De allerleukste vragen staan telkens op de tweede bladzijde. De invuller kan daar wensen voor de eigenaar van het boekje invullen. In die sectie staan invulvragen als “Ik hoop dat je nog leert om..” en “jouw mooiste uitspraak is..”, ik ben nu al benieuwd wat mijn vriendjes daar in gaan vullen. Ik denk dat het boekje wel een tikkeltje besmettelijk is. Mijn eigen exemplaar heeft al wat Lemony Flutter vlekken, een krasje van een blauw potlood en een theevlek. Zonder dat beschermende glanslaagje wordt het boekje vrij snel vies. Lekker authentiek dus.

DSC_6330

DSC_6329

Een vriendenboek voor volwassenen van BBNC is een ontzettend mooi boekje. In tegenstelling tot Het beste vriendenboek dat uitgegeven is bij Lannoo, dat vooral heet druk en grappig is, is deze variant heel sjiek en juist wat serieuzer. De invullers kunnen een mooi portret achterlaten. Ik kijk er nu al naar uit.

Is een vriendenboek voor volwassenen iets voor jou?


Een vriendenboek voor volwassenen – BBNC – 12,50 – recensie-exemplaar

Comments