Iron Man

Over Captain America, het eerste deel dat in het Nederlands is verschenen afgelopen jaar, was ik heel enthousiast. Ik kon me niet inhouden om nog een aantal van deze marvels aan te schaffen. Hoewel jullie reacties vooral hypte over Guardians of the Galaxy, trok Iron Man mijn aandacht. Iron man, die in de films zo’n uitgesproken karakter heeft. Die enorme womanizer, met vooral een immens brein. Het leek me wel wat, om kennis te maken met een getekende Tony Stark.

Wow, dit is best.. ingewikkeld
Toen ik Captain Amercia aan To gaf, vond hij het een ingewikkeld en niet te volgen verhaal. Ik geloof dat ik letterlijk dacht “jahoor, hij zal wel weer half gelezen hebben”. (Het is maar goed dat je mijn gedachten niet kunt lezen, ik denk soms echt nare dingen xD).  Maar.. Ik had bij Iron Man gewoon dezelfde ervaring. Nu is Tony Stark, naast vrouwenverslinder, natuurlijk een ontzettend intelligent man. Dus dat er wat ingewikkeldheden in het verhaal terugkomen is zo gek niet. Maar het waren niet alleen de complexe theorieën die het verhaal lastig maakte.  Het waren ook de personages en de sprongetjes in de tijd.  Zo kwamen er heel veel knappe, zwoele, rondborstige dames in voor. Met allemaal even weelderig haar. Wie was nou ook al weer wie? En dan al die andere Stalen Mensen. Wie zijn dat? Ik had gedurende deze comic constant het gevoel dat ik voorkennis miste. Alsof de eerdere geschreven verhalen over Iron Man belangrijke informatie bezaten, waardoor dit niet helemaal een geschikt eerste deel is.

DSC_5719

Niet mijn favoriete superheld
Het zal je misschien niet verbazen, maar Iron Man was toch al nooit mijn favoriete superheld. Toch vind ik hem grappig in de films. In deze comic een heel stuk minder. We zien vooral zijn arrogante kant terug, met een vleugje vrouwenjacht. Hij is zelfs zo arrogant, dat hij er wel vanuit gaat dat zijn vijandelijke omgeving hem niet zal herkennen zonder zijn karakteristieke baardje. Nee, deze kennismaking met de Iron Man-serie is lang niet zo geslaagd als mijn vorige comicavontuur. Jammer, want ik dacht al helemaal dat ik er een nieuwe hobby bij had. 😉

Iron Man is een complex verhaal, waarbij ik het gevoel had dat ik voorkennis mistte om het verhaal echt te begrijpen. Er wordt veel terug gesprongen in de tijd, maar eerder gebeurtenissen worden niet echt toegelicht. En Tony Stark? Die laat zich niet echt van zijn beste kant zien. 

Welke comic zal ik nu gaan lezen?


Iron Man 001 – Kieron Gillen – WPG uitgever – 72 pagina’s – 6,99 – eigen exemplaar

 

Comments