Ladiesrun Rotterdam | Renverslag

“Oef!”, was mijn gedachte toen ik de rij zag waar ik die ochtend in moest gaan staan. Door een organisatorisch foutje had ik mijn startnummer niet ontvangen. Zoals jullie in mijn eerste renverslag konden lezen, ben ik ontzettend nerveus voorafgaand aan een hardloopwedstrijd. Van de ene been wipte ik op de andere en toen bleek dat mijn startnummer niet klaarlag bij de afhaalbalie slaakte ik een klein grommetje. De stress! Ik werd doorgestuurd naar de tweede rij, die nog eens dubbel zo lang bleek te zijn. De overwerkte meneer aan de tweede balie vertelde me dat mijn startnummer verstuurd was…

.. om er twee minuten later mee aan te komen lopen. Phew! Ik haalde nog snel mijn roze shirt op, maakte wat selfies en maakte me klaar om aan de warming-up te beginnen.

Weer in die hitte!

Nog geen tien minuten buiten gutste het zweet al over mijn lichaam. Ik keek net zo uit naar een hardloopwedstrijdje met wat koeler weer, maar helaas, ook deze zondag was het weer ontzettend warm. Wat het dit keer ook was, was bizar druk. Ik merkte het al aan de start, het was dringen geblazen in de startvakken. De roze startvakken, want iedereen had het thema “pink running day” goed uitgevoerd, roze all over! En dat maakt een evenement als deze toch wel extra leuk.

Dringen bij de start

Met Joy aan mijn zijde, en onze mannen aan de startlijn om ons toe te juichen, gingen we van start. Hoe anders was dit begin van mijn 5 kilometer in vergelijking tot de Haagse Beemdenloop. Hoe graag ik ook snel wilde starten, zodat ik daar later profijt van zou hebben, dat ging gewoon niet. Het was bizar druk. In verband met de hitte hadden veel dames die zich in hadden geschreven voor de 7,5 km hun afstand omgezet naar de 5. En dat was te merken. De meute liep ongeveer 6,5 minuut per kilometer, dus om nog een beetje op tijd te finishen moest ik inhalen. Door de berm, tussen de supporters door en dan nog was inhalen bijna niet te doen. Meer dan eens verzwikte ik bijna mijn enkel, voordat ik besloot dat dit niet de dag was voor een nieuw persoonlijk record. Tijd om te genieten!

Wat een publiek

Het was warm, het was druk, maar de mensen aan de kant waren geweldig! Ik heb nog niet ontzettend veel hardloopervaring, maar met de ervaring die ik wel heb kan ik zeggen dat het publiek hier uitbundig was. Vaders en kinderen met spandoeken om hun moeders aan te moedigen, enthousiaste kids die high fives uitdeelden, lopers van de langere afstanden die schreeuwend langs te zijlijn stonden. Muziek op verschillende plaatsen. Motiverende quotes langs de route. En dan al dat roze. De eerste twee kilometers voelde ik me vooral gefrustreerd omdat ik geen snelheid kon maken, maar toen ik eenmaal besloot te genieten viel me dat allemaal ineens op. De route was door de hitte (en de drukte dus) behoorlijk pittig. Bij het drinkpunt was het dringen geblazen en moest ik echt even stoppen met rennen om een bekertje water te bemachtigen. Aangezien ik het scoren van een goeie tijd al had losgelaten, genoot ik even van het koele water en keek ik naar de meute rozegekleurde renners. Er waren vrouwen die duidelijk nooit rende, er waren meisjes die nog op de basisschool zaten en ik spotte vrouwen in tutu. Heerlijk.

En dan de finish!

De laatste kilometer vond ik pittig. Hoewel de grootste drukte na de 3km wel voorbij was, scheen de zon nog altijd even heftig en waren er ook een aantal heuvels die wat uitdaging toevoegde aan het parcours. Het finishen gebeurde in Ahoy, de laatste 200 meter probeerde ik nog een sprintje te trekken en stiekem keek ik om me heen of ik Toby en Maarten ergens spotte. Ik stak mijn duimen omhoog naar de fotograaf voor mijn finishfoto en rende nog net binnen de 30 minuten de finish over. Niet de tijd die ik had willen lopen, maar gezien de omstandigheden niks mis mee! Ik kreeg een prachtmedaille omgehangen en een flesje AA in mijn handen geduwd. Toby kwam me tegemoet gelopen en samen met Maarten wachtte we Joy op bij de finish. Ook zij was niet helemaal blij met haar gelopen tijd, maar hé, dat is ook een deel van hardlopen. Je kan niet altijd presteren waar je op hoopt. We did it, en ik heb genoten. En daar gaat het om!

Tijd: 29:43
PR: 28:10 bij de Haagse Beemdenloop Breda
Volgende run: De 10km van Nederland – Breda  5,5km.  geannuleerd, Run for Kika Rotterdam – 5km. 

 

Comments
 • Anouk

  Zo tof dat je mee hebt gedaan aan de ladiesrun! Alsnog een tijd waar ik erg tegenop kijk, haha. Ben vandaag weer begonnen met hardlopen en ik zou ook echt een keer mee willen doen aan zo’n run!

  • Ellis
   Anouk

   Ga je volgende keer mee dan? 🙂

 • Robin Valentine

  jeetje wat knap ook van je in die hitte, wauw!♥

  • Ellis
   Robin Valentine

   Aww, dankje <3