Nieuw in augustus | Verwacht

De maand augustus lijkt op boekengebied was rustiger. Niet gek ook zo midden in de vakantieperiode. Ik heb deze maand dan ook gekozen om vijf boeken aan jullie te laten zien, in plaats van de gebruikelijke tien. 

 1. Aan mijn lieve – Emily Trunko
  Oh Blossom Books, wat zijn jullie toch heerlijk bezig. Het ene pareltje is nog niet uit, of het volgende prachtboek ligt alweer in de boekhandel te schitteren. Dit boek staat vol met niet-verstuurde brieven. Allemaal ingestuurd via //dearmyblank.tumblr.com/. Ik heb al eventjes (lees: veel te lang) ziten neuzen op de site. Dat maakt me alleen meer nieuwsgierig naar het boek!
 2. Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau
  De naam Joelle Charbonneau doet me altijd terugdenken aan de tijd dat ik met een groepje meiden een trailer opnam voor de Test-trilogie. We staken er bloed, zweet en tranen in, maar de uitgever vond het helemaal niks. Dit boek gaat over een tweeling die de strijd met elkaar moeten aangaan om de troon. Eén van hen heeft ook nog eens een groot geheim. Dat wordt vast weer een meeslepend verhaal, hopelijk dit keer zonder anticlimax!
 3. Duet met jou – Dani Atkins
  Duet met jou gaat over twee vriendinnen die elkaar uit het oog zijn verloren. Ze treffen elkaar weer in het ziekenhuis, waar allebei hun partners vechten voor hun levens. Ik heb nog nooit iets van Dani Atkins gelezen, maar haar schrijfstijl wordt vergeleken met Jojo Moyes. Klinkt als een fijn zomerboek!
 4. Geachte Mr. Knightley – Katherine Raey
  Dit boek met de prachtige cover klinkt vooral een beetje absurd: meisje opgegroeid in een weeshuis heeft de hoop opgegeven om ooit te gaan studeren. Totdat ze ineens een anonieme beurs krijgt. Alles wat ze terug moet doen? De gulle gever op de hoogte houden. Dit is zo’n boek dat heerlijk luchtig kan worden, of juist lachwekkend ongeloofwaardig. Ik hoop natuurlijk op het eerste. Dat verdient die zomerse cover ;).
 5. Alle goed dingen – Clare Fisher
  De hoofdpersoon van dit verhaal zit in de gevangenis. Ze is 20 en weigert te praten over wat haar is overkomen. Deze omschrijving maakt me ontzettend nieuwsgierig! Ook dit is een boek dat twee kanten op kan gaan: prachtig en emotioneel, of ontzettend melodramatisch. Deze wil ik zeker lezen!

Naar welk boek kijk jij uit in augustus? 

Comments