Riders, een lekker stoer verhaal voor jongens en meiden

Toen ik dit boek in mijn handen hield, noemde mijn vriendinnetje Madelon het gekscherend “het nieuwe paardenboek”. Er hoewel er inderdaad een vlam gevat paard op de voorkant staat, heeft Riders helemaal niks weg van de klassieke paardenboeken. Riders is juist een kick-ass boek vol actie en spanning. Veel beter dus dan een nieuw paardenboek!

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding. Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Macho-mannetje krijgt een nieuwe toekomst

Ik moet eerlijk bekennen dat Riders voor mij geen “eerste-bladzijde-liefde” was. De hoofdpersoon in dit verhaal, Gideon, is een ontzettend macho-typetje en het duurde flink wat bladzijden voor ik hem leerde waarderen. Het begin van zijn avontuur voelde vooral als een opsomming van de stoerheid van de hoofdpersoon. Een gespierde militair, die meer dan eens zijn leven heeft opgeofferd voor zijn familie. Tot hij stierf dan. En weer tot leven kwam. Als reïncarnatie van één van de vier ruiters van de Apocalyps. In twee verhaallijnen ontdek je wat Gideon is overkomen. Aan de ene kant lees je dat Gideon op een politiebureau zit en daar zijn verhaal doet en tegelijkertijd ervaar je het verhaal dat hij vertelt. En dat is me toch een spannend verhaal. Zodra ik Gideon leer te waarderen als personage neemt het verhaal ook een spetterende vaart. Gideon zorgt door middel van grapjes voor een zekere luchtigheid in het verhaal en het lukt Veronica Rossi om hem, ondanks zijn stoere gedrag, als een jongen met een hart van goud te neer te zetten.

DSC_1102

Intens avontuur dat smaakt naar meer

In Riders is de eerste uitdaging al om het team bij elkaar te krijgen. Want Gideon is één van die vier ruiters, maar waar zijn de andere drie? En dat gaat niet zomaar, want hoe zou jij reageren als je te horen krijgt dat je een reïncarnatie bent? Juist. Niet alle ruiters reageren even welwillend. Pas als ze hun nieuwe, unieke talenten ontdekken én hun waanzinnige paarden ontmoeten begint het viertal te geloven in hun lot. En hoe. Het verhaal is action-packed en de informatie wordt stukje bij beetje prijsgegeven. De spanning is dus eigenlijk constant aanwezig. Riders is een ontzettend gaaf boek, en hoewel ik de spanning als sterkste punt zou noemen, slaagt Veronica Rossi er ook in om een set ontzettend eigen karakters neer te zetten. Riders is fantastisch, ik kan niet wachten op het volgende deel!

Riders van Veronica Rossi is een verslavende rollercoasterride. Vol actie, en geheimzinnigheid. Het hele verhaal smaakt naar meer. Ik wil meer van deze vier stoere mannen, meer van hun vijanden, meer van de hun mysterieuze paarden en vooral meer van het grote geheim. ZO GAAF!


ennen Riders – Veronica Rossi – Best of YA/Van Goor – 17,99 – recensie-exemplaar

Comments