Silber, het derde boek der dromen

‘Liv Silber!’ roep ik altijd zonder twijfel uit, wanneer me wordt gevraagd welk boekkarakter ik wel in de familie zou willen. En dan mogen Lottie en Mia ook meteen bij me intrekken, want hoe leuk is dit drietal?! Een Sherlock-achtig zusje, een nanny die kan bakken als de beste en dan Liv, gewoon één van de leukste, grappigste en vriendelijke meisjes die ik ken. Sinds ik de Silbertjes heb ontmoet ben ik zonder twijfel fan van de hilarische gezelschap. Maar met het ‘Derde boek der dromen’ is de serie tot een eind gekomen. Nooit meer Liv Silber. En dat is best een beetje jammer.

Het grote droommysterie, Rasmus en de onthulling van Secrecy
Aan alles komt een eind, zo ook aan deze schattige trilogie. De grote droommysteries worden opgelost, net als het geheim achter Secrecy, de koningin van de roddelblog. In dit derde deel is er ook plek voor wat nieuwe verhaallijnen, de hilarische rol van Rasmus en Liv die zich daarbij compleet in de nesten werkt. We leren de breiende zussen kennen (of eigenlijk één daarvan) en we ontdekken hoe slecht de slechterik écht is. (Behoorlijk slecht, kan ik alvast verklappen!). Op Goodreads ontdekte ik dat veel mensen dit derde deel ontzettend teleurstellend vonden. Not me! Dit derde deel is weer net zoveel hardop grinniken als de andere twee delen en eigenlijk ik dat waarom ik Silber zo graag lees.

DSC_5106

Niet spectaculair, maar wel schattig
Kijk, Silber lees ik niet voor het Hunger Games gevoel. Het zit niet ingenieus in elkaar, met om iedere hoek een verrassende wending. Nee, Kerstin Gier schrijft een ander soort boeken. Ik had dus ook een ander soort verwachting. De ontknoping van het drie boeken durende mysterie? Niet direct overdonderend, of iets wat ik zelf niet had kunnen bedenken. Niet iets wat me giga-verraste. Maar ook zeker niet iets wat ik niet leuk vond. Het eind vond ik ronduit schattig. Mia speelt daar een belangrijke rol in en dat gun ik dit kleine zusje ontzettend. Wie anders dan zij had dit kunnen oplossen? Liv en haar familieleden zullen me lang bijblijven, de ontknoping van dit verhaal misschien ietsje minder. Silber heeft me geïntroduceerd in de grappige verhalen en daar ben ik nog lang niet klaar mee! Ik zal je missen Liv <3

Silber, het derde boek der dromen is een prima eind van de trilogie. Het zet gevoel van de eerste twee boeken mooi voort en ik heb er vooral van kunnen genieten door het hoge schattigheidsgehalte. 

Hou jij van grappige boeken?


>Silber, het derde boek der dromen  – Kerstin Gier – Blossom books– 16,99 – 304 pagina’s – recensie-exemplaar

*Dit boek het ontvangen van uitgeverij Blossom books. En in deze post is een affiliatelink verwerkt. Meer weten?

Comments