Twilight, the graphic novel – Volume 1

Afgelopen weekend kwam Toby’s nichtje weer een nachtje logeren. We hadden een vol programma, met een wandeling, lunch, een kitten-rescue-acontuur, shoppen voor een verjaardagscadeautje, en een high tea. Gespreksonderwerp van de dag? Twilight. Rachel had één van de films gezien en wel honderd vragen. Toen we ‘s avonds thuis kwamen keken we Twilight en New Moon, en de volgende ochtend begonnen we nog aan Eclipse. Ik werd een heel weekend lang ondergedompeld in Twilight. Dus dat ik ook nog de graphic novel uitlas, was helemaal niet verbazingwekkend. xD.

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voice, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret… Beautifully rendered, this first installment of Twilight: The Graphic Novel is a must-have for any collector’s library.

Wat is het toch een dramaqueen

Het eerste wat me eigenlijk aan het hele twilight verhaal opviel, is dat er zó veel drama in zit. Een depressievige Bella, en melancholisch-chagrijnige Edward. Een wanhopige vader, een hoopvolle Jacob. Heerlijk! Al die tienerdrama vond ik geweldig toen ik het in ‘de juiste leeftijd’ las. Gelukkig kan ik er ook nu nog met die blik naar kijken. Twilight heeft een beetje die Harry Potter-vibe voor mij. Ik ben er mee opgegroeid. Ik keek uit naar ieder boek en hoewel ik het nu eigenlijk niet meer zo goed vind (Harry Potter wel!), zal dit verhaal altijd een plekje in mijn hart houden :). Deze graphic novel adaptatie weet precies de juiste sfeer te scheppen. Met veel zwart-wit tekeningen en dramatische blikken herken ik mijn vertrouwde verhaal helemaal. De tekeningen zijn ontzettend geslaagd en de bladzijden zijn heerlijk om naar te kijken. Het verhaal is behoorlijk trouw, ik herken meerdere quotes, maar er zijn wel een hoop gedachten van Bella uit het verhaal gelaten. Dat vind ik persoonlijk geen probleem, die dramatische gedachten van Bella vond ik boek vaak net wat te veel van het goede. Al met al is dit nog best een lijvige graphic novel.

DSC_0112

DSC_0114

Twilight, the graphic novel is een ontzettend geslaagde adapatie van Twilight. Ik vind de tekeningen ontzettend mooi, en de sfeer past perfect. Het enige jammere is dat het slechts de eerste helft van het boek beslaat. Ik ga sowieso op zoek naar Volume 2! Wat een gekkie, die Esmee, dat ze dit boek wegdeed. Het is heerlijk! Super geschikt voor een fan, of een nostalgisch middagje.


Twilight, the graphic novel #1 – Stephenie Meyer & Young Kim – Little Brown UK – 11,90 – Gekregen van Esmee

Comments
 • Audrey

  AAAAH! Ik hou echt zo ontzettend veel van deze reeks! Ik heb ook al Volume 2, en moet zeker New Moon bestellen. Ik ben echt een fangirl over die boekjes! Ze zijn zo mooi!

 • Nancy

  De graphic novels zijn heerlijk!
  Ik heb beide delen van Twilight omdat de tekenstijl zo mooi is. De illustratrice heeft echt schitterend werk geleverd en het essentiële uit het boek gehaald.
  Ik denk ook dat ik langer van de graphic novels zal genieten dan de boeken, maar ze blijven in mijn kast staan 🙂

 • Marcia

  Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van graphic novels, maar deze tekeningen zien er wel heel mooi uit! Misschien dat ik deze toch ooit een kansje ga geven..
  Marcia onlangs geplaatst…Ik sta in de Blossom Books Glossy!My Profile

 • Madelon

  Ik wil ‘m ook graag nog eens lezen om te kijken of graphic novels wat voor mij zijn, hihi.
  Ik vind inderdaad de tekeningen in deze wel echt enorm prachtig!
  Madelon onlangs geplaatst…Summer Reader Book TagMy Profile

 • hetboekenik

  Ik heb deze ook thuis; Vind deze erg leuk en ik hoop ooit de vervolgen op de kop te kunnen tikken.
  hetboekenik onlangs geplaatst…Touch of Power – Maria V. SnyderMy Profile

 • zwartraafje

  Ik heb tot nu toe nog maar één Graphic Novel gelezen. Daar hoop ik wel een keer verandering in te brengen. Dus hopelijk kom ik dit exemplaar nog eens tegen bij het Boekenfestijn. Ik herken me trouwens wel in wat je zegt over de Twilight-saga. Mocht ik deze boeken nu pas voor het eerst ontdekken dan zouden ze me waarschijnlijk minder aanspreken maar doordat ze me vroeger tot een nieuw boekgenre hebben geïntroduceerd blijf ik ze bijzonder vinden.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Met de stroom mee – Robyn CarrMy Profile

 • Daan

  Eh.. okédan. Ik had de hoop dat we eindelijk van die bagger af waren eerlijk gezegd nog niet opgegeven! :p
  Daan onlangs geplaatst…End of GameMy Profile