De Verschrikkelijke Badmeester, maar dan écht verschrikkelijk

Jozua Douglas is hard op weg om één van mijn favoriete kinderboekenauteurs te worden. Een aantal maanden geleden schafte ik De Verschrikkelijke Badmeester aan en inmiddels heb ik het met een heleboel verschillende kinderen gelezen. Instant succes! Het komt niet vaak voor dat álle kinderen met wie ik een bepaald boek lees het verhaal leuk vinden, maar de verschrikkelijke badmeester viel bij iedereen in de smaak.

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes.
Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren?

Als je vader wilt dat je beroemd wordt

Lev’s vader heeft maar één doel voor ogen: zorgen dat Lev beroemd wordt. Er is wel een probleem: Lev is heeft nergens echt talent voor. Van onbelangrijke zaken zoals talent trekt meneer De Bruin zich echter helemaal niets aan, want volgens hem Lev kan prima een beroemde zwemmer worden onder leiding van de beroemde zwemcoach Boris Kwikzilver. Boris Kwilzilver is natuurlijk die verschrikkelijke badmeester waar het boek naar vernoemd is. De kinderen die les van hem krijgen noemen hem al snel Brulboei, want hij kan de kinderen alleen maar brullend aanspreken.  Brulboei geeft geen moer om kinderen en zijn zwemlessen zijn verschrikkelijk. In akeligheid doet hij maar net één tandje onder voor de verschrikkelijke Juffrouw Bulstronk uit Matilda, en dat zegt nogal wat.

dsc_1347

De reddingsoperatie

Maar in een echt avontuur moet de slechterik natuurlijk verlagen worden door de held en dat is precies wat Lev van plan is. Samen met zijn buurmeisje Lita besluit Lev om Brulboei eens goed aan te pakken. Zo ontpopt het verhaal tot een spannend avontuur, waarin de slechte daden van de verschrikkelijke badmeester nóg slechter worden en de kinderen nóg dapperder, inventiever en daadkrachtiger moeten zijn om de grote strijd tussen goed en kwaad tot een goed eind te brengen.

Erik, 6 jr: Als ik die Lev was zou ik Brulboei in de kast opsluiten en alleen water en brood geven!
Wanda, 10 jr: Lita is echt het allerleukste uit het boek! Ze is zo dapper en weet echt goed wat ze moet doen om Brulboei aan te pakken!

De Verschrikkelijke Badmeester is een lekker absurd boek, dat in de smaak zal vallen bij een range aan kinderen. Het is een spannend avontuur, waar om kan gelachen kan worden. De kinderen in de hoofdrol zijn dapper en een tikje eigenwijs en het verhaal biedt veel ruimte om te na te praten. Aanrader!


De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas – De Fontein – 13,99 – Gewoon lekker zelf gekocht, bij Donner, om te lezen met Toby’s neefje

Comments
 • Daan

  Kinderboeken… die heb ik al veel te lang niet meer gelezen!
  Daan onlangs geplaatst…Fictie | After HoursMy Profile

  • Ellis
   Daan

   Ik werk mee aan een project ter leesbevordering van basisschoolkinderen. Ik lees dus ineens heel veel kinderboeken!